Laat je stem horen!

 

Alleenstaande vluchtelingenkinderen in de Griekse kampen zijn extreem kwetsbaar. Voor deze kinderen uit landen als Afghanistan en Syrië staat elke dag in het teken van overleven en de trauma’s stapelen zich op. Door de coronacrisis en de branden in het Griekse kamp Moria is hun situatie nog urgenter geworden.

Griekenland heeft een noodkreet gestuurd naar de lidstaten van de Europese Unie: Neem alstublieft samen een groep van 2.500 kinderen op die zonder familie vastzitten in de overvolle vluchtelingenkampen. Elf Europese landen hebben inmiddels gehoor gegeven aan de noodkreet van Griekenland. Nederland heeft aangegeven 50 alleenstaande vluchtelingkinderen onder de 14 jaar op te nemen, terwijl er duizenden vluchtelingenkinderen in Griekenland zijn van 15 jaar of ouder. Nederland moet meer doen!

Zoom in om te zien welke Europese landen en Nederlandse gemeenten de oproep ondersteunen.

De evacuatie is begonnen en de eerste kinderen zijn overgebracht naar Luxemburg en Duitsland. Inmiddels hebben ook meer dan 160 Nederlandse gemeenten het kabinet opgeroepen om 500 van deze kinderen in Nederland op te vangen. Het Nederlandse kabinet moet zich dan nu ook solidair tonen en het voorbeeld van de andere EU-lidstaten volgen. De tijd dringt en de situatie is urgent. Lees meer in de veelgestelde vragen over de evacuatie van deze kinderen.

Namens: VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children en Stichting Vluchteling

Ondersteund door: Amnesty International Nederland, PAX, Save the Children, Kerk in Actie, Stichting Bootvluchteling en nog anderen.