#500kinderen

Bedankt voor je betrokkenheid! De afgelopen maanden heeft Nederland laten zien hoeveel draagvlak er is om alleenstaande vluchtelingkinderen uit vluchtelingkampen in Griekenland op te vangen in Nederland. De petitie #500kinderen is ruim 100.000 keer getekend en op dinsdag 29 september aangeboden aan Kamerleden van D66, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, DENK, SP en CDA.

Na de branden in het Griekse kamp Moria en de uitbraak van corona is de situatie van kwetsbare, alleenstaande kinderen onhoudbaar. Kinderen hebben een veilig thuis nodig. Europa moet er samen voor zorgen dat deze kinderen worden opgevangen waarbij Nederland 500 kinderen een veilige plek moet bieden in ons land!

Daarom blijven wij ons inzetten om de politiek in Den Haag in beweging te krijgen. Wekelijks sluiten nieuwe gemeenten aan bij de Coalition of the Willing. Inmiddels is meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten aangesloten! Jouw hulp blijft ook ontzettend hard nodig.

Dit kan jij doen:

  • Roep jouw gemeente op zich aan te sluiten bij de Coalition of the Willilng
  • Deel berichten op social media over #500kinderen
  • Doneer geld zodat wij onze lobby kunnen voortzetten

Lees hierover meer op de website van de initiatiefnemers:

VluchtelingenWerk strijdt voor juridische en maatschappelijke veiligheid voor vluchtelingen en voor een actieve rol van Nederland bij vluchtelingencrises.

Defence for Children komt op voor de kinderrechten van alle kinderen in zowel binnen- als het buitenland.

Stichting Vluchteling biedt noodhulp in ’s werelds actuele en grootste humanitaire crises. 

 


Ondersteund door: Amnesty International Nederland, PAX, Save the Children, Kerk in Actie, Stichting Bootvluchteling en vele anderen.